1 pärlsocker
eller flagad mandel1. Stöt saffran i mortel med lite socker, häll i en gryta med nästan all mjölk. Skölj ur den sista saffranen ur morteln med mjölk.2. Värm mjölken till fingervarm. Låt gärna dra en stund. Häll över i degbunke, smula ner jäst, tillsätt socker och salt.3. Tillsätt mjöl och klicka i smör under tiden degen arbetas. Degen ska precis släppa kanterna. Ju lösare deg, desto saftigare bröd.4. Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter. Ta upp degen och knåda ihop på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta.5. Hyvla på smör, strö på choklad, mandelmassa och russin.6. Vik ihop degplattan i 3, flytta över till bakpappersklädd långpanna.7. Skär rutor i degen och klipp 1-2 snitt i varje ruta med sax. Låt jäsa under duk ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).8. Pensla brödet med ägg, strö på pärlsocker.9. Baka mitt i ugnen tills brödet är genomgräddat och vackert gyllene. Det tar ca 20 minuter. Låt svalna och njut!TipsBrödet går jättebra att frysa. Testa att degen är färdigjäst, den ska lätt puffa upp när du tryckt lätt med ett finger. Jästider och gräddningstider kan variera med många faktorer. Kolla alltid mot slutet och korrigera för just din situation.
Saftig äppelkaka ilångpanna. Visst är det väl härligt med vår, tänk att det snart är sommar. Passa på att baka en långpanna full och bjud vänner och bekanta
Den här kakan bakas lätt ilångpanna och är så saftig och god så jag kommer använda den här många gånger när jag inte har tid att göra lussekatter men ändå vill ha något saffransaktigttillfikat
) bakades det en riktigtsaftig och god rabarberkaka ilångpanna hemma imitt kök. Fine, vädermässigt är inte våren här men råvarorna imatbutikernahintar ändå om någon sorts vår
Smält smöret i en kastrull. Stöt saffranet med socker och blanda ner i degvätskan. Finfördela jästen i en bunke och häll den fingerljumna degvätskan över
När man hittat ett riktigtfavoritrecept, då är det otroligt svårt att hålla fingrarnai styr och inte baka tusen olikaversioner av receptet om, och om, och om igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.