Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. Originalreceptet kommer från en amerikansk matblogg som heter 'Cruelty Free Family' (en kanonbra blogg att besöka om du vill ha tips på goda veganska maträtter
Vispa äggulor, socker, honung och saffran pösigt. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Fördela glassmeten i fyra portionsglas och frys in i minst 4 timmar
Glass är lite av min nya passion sedan jag blev introducerad till det där enkla glassreceptet med grädde och kondenserad mjölk som man hittar lite överallt
Saffran hör ju till julen så därför ville jag verkligen testa på att göra saffransglass, har aldrig ätit saffransglass innan, men gillar saffran så det kunde ju inte bli annat än gott
Jordgubbarnas söta, limens syra och chokladsåsens aningens bitterhet är en sagolik kombination, vilket gör att det är svårt att hålla sig till endast en bit
I Haga ligger ett av mina favoritfik – En deli. Inne i deras charmiga café/butik kan du plocka ihop en tallrik eller pitarulle fylld med färggranna, vegetariska fyllningar till en billig peng
Saffransglass är alltså det absolut godaste jag vet (när den verkligen smakar saffran som den exempelvis gör på Govindas i Stockholm, men den har jag inte ätit på säkert tio år nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.