Riv vitlöken och blanda med några matskedar olja. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera rätten i formenmed bröd och extra citronklyftor. Lägg alla ingredienserna ovanpå riset i formen,salta och peppra
Värma upp kokt rismed mikro och blanda med sushi vinäger. Så lagar jag Don med lax dagen efter sushi. Som jag skrev i Salmon Don, Japanska “donburi” eller förkortningen “don”, betyder “ris skål” som består av fisk, kött, sjuda grönsaker eller andra ingredienser tillsammans och serveras över ris
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande). Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.