Biffarnas kryddning skyller jag helt och hållet på nån mästerkock vid namn Sigrid Bárány som gjort nåt samarbete med Ica (det receptet kan du läsa här men jag ger mig fan på att du hellre läser mitt recept)
Härliga entrecôter och möra ryggbiffar. Jag vet inte om det är allmänt känt bland alla andra matnördar, men JAG hade ingen aning om att man kunde skiva köttet på fel ledd, förrän jag såg en dokumentär om restaurang NOMA i Köpenhamn
Saken med dinkel är att det är bra mycket nyttigare och smakar faktiskt bättre också. Riktigt goda och mättande pankisrullar med blandade bär, kesella och honung - perfekt framåt tidig eftermiddag när frukosten har gjort sitt och energidepåerna behöver fyllas på
Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre). Häll i 7 dl vatten, sojan, smula ner buljongtärningen och pressa i vitlöken i grytan. 1 köttbuljongtärning
Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja. det är viktigt att blanda köttet med potatismjölet före man tillsätter oljan
Rör i färskost, grädde, vatten och soja. 100 g färska skivade champinjoner. 2 msk färskost ( max 16 %). Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biff med bambuskott. Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version på biff med bambuskott som är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.