Det är ju knappast någon nyhet att päron, valnötter och gorgonzola är en av världens bästa kombinationer i smakväg men för mig som just lärt mig att tycka om mögelost har en helt ny värld öppnat sig
Underbar salladmed pesto, ugnsrostade jordärtskockor, buffelmozzarella, nashipäron, pinjenötter och annat gott som gifter sig i en perfekt mix till den kanske godaste vegetariska salladen någonsin
Salladmed blåbär, gorgonzola och valnötterPortioner. Skär gorgonzolan och avokadorna i mindre bitar. Blanda ihop skott och salladmed blåbär, avokado, gorgonzola och valnötter
Skölj sallaten och låt den rinna av väl. Lägg upp på ett fat. Klyfta, kärna ur och skär päronet i bitar. Lägg päronbitarna på sallaten och strö över grovt hackade valnötter
Jag ska snart kolla in Anne Lundberg och Paul Svensson på SVT men först - recept på den här Ottolenghisalladenmed päron och pecorino som vi faktiskt åt för första gången på nyårsafton förra året
Garnera gärna med lite riven choklad. Skala päronen och skär dem i bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek päronen långsamt i smör och socker tills de blir mjuka
Fördela det knapriga brödet, ruccolasalladen, gurka, rödlök och grönmögelost på tallrikar. Pensla brödskivorna med lite olivolja och strö över parmesanost
Ett gott tillbehör till grillat är den här salladen som passar till det mesta. Viktigt att tänka på med temperaturer är att de stiger efter man tagit ut kött från, grillen eller ugnen
Saker som får din sallad att bli en rolig middag. Blandad sallad i bottenLite finstrimlad fänkåltunt skivat päronnågra körsbärstomaterngn form av lök+lätt kokadesockerärtormorot i bitar+rostade valnötterbit halloumi+Dressing för 2 pers. 2 msk dijonsenap2 msk äpplecidervinäger1 tsk majjo1 tsk flytande honung4 msk olivoljaganska mycket salt & peppar(rör ihop bara)Det var jätteroligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.