Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen ochgrönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Till laxen blev det förutom en grönsalladmed fetaost, ugnsrostad pumpa och squash. Laxen smaksatte jag denna gången med philadelphiaost smaksatt med tomat och pesto, den är så himla god + att jag rev ner två olika ostar i krämen
Lägg salladsbladen på ett fat. På med avocado och citronsaft. Jag tog inte så mycket socker när jag karamelliserade dem utan strödde över lite sötningsmedel också
Kolla köttsaften eller kör med en termometer. Det blev massor av olika grönsaker som vi tillagade i ugnen, kycklingfilébitar inlindade i serranoskinka och till detta, en getostkräm
Köttet från hönan ochgrönsakerna gör sig perfekt i en kall sallad på ris och inlagda grönsaker – utmärkt sommarmat som gör sig perfekt en varm sommardag med ett glas rosévin
Lime- och örtmarinerad kycklingfiléKycklingfiléer marineras och ugnsteks sedan med sin limemarinad. Häll upp filéerna i en långpanna med marinaden, salta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.