Skär ost ochfikon i fina skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med basilikablad. Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar och ringla på en god jungfruolivolja
Bred ut salladenpå tallrik. Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Lite isbergs sallad. Fyra dagar kvar sedan drar vi till London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept
Servera dem med vispad grädde ochfärska bär eller sylt. Färska bär. Ikväll blev det salladpå strimlad rödkål, förvällda edamamebönor (så vackert ihop), ruccolasalladoch smulad fetaost
Ta bort stjälken påfikonenoch skär ett kryss i toppen på dem, inte allt för långt ned (insåg jag. Just nu är fikonen så fina och helt oemotståndliga, så det hade jag ett par hemma
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Servera som en liten tapas, på ostbrickan eller varför inte på en sallad. Färskafikon med gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Färska haricôts verts. Blanda salladen (riv i små bitar) och haricôts vertsen, placera ut ägghalvorna med gulorna uppåtoch tomaterna samt de ljumma muskelmagarna överst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.