Skölj den i varmt vatten, skrubba med rotfruktsborsten. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Bla coleslaw, picklad rödlök och en salsa som du får receptet på här. Ikväll ska några kompisar komma hit och vi ska bjuda på pulled pork med goda tillbehör
en riktigt god salsa gjorde jag av. nu kan du antingen lägga alltihop i en mixer för en slät salsa eller göra som jag för att få lite mer grov konsistens, mortla allihop
salsa eller sallad. börja med att finhacka chili och vitlök och mortla med olivolja och spiskummin. hacka tomaterna i lagom bitar, riv eller hacka koriandern och blanda ihop alltihop, helst medan majsen är ljummen så att smakerna utvecklas
Tacosås Medium. Fräs på i en kastrull med smör några minuter tills det mjuknat. Att göra egen tacosås är inte alls svårt, visst är det lättare att bara ta en burk i hyllan på affären men att göra sin egen är så mycket godare
Mixa ihop allt med en stavmixer. Salsan är lite syrlig i smaken och passar väldigt bra till tacotallrik, men jag kan också tänka mig att det passar till fisk och skaldjur
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Tillsätt olja och limesaft och smaka av med salt och peppar. -Salsa-. Servera med tortillachips. Salsa. Gröp ur köttet och mosa med en gaffel och lägg i en skål
Härligt gul och med lite krisp av stekt majs, lök och vitkål. Väldigt god och kryddig majs-salsa. Vill du kan du blanda ner lite tomater/avocado på slutet
Johannes WätterbäckSupergod röra att ha till det mesta, speciellt till mat med Mexikanska smaker. Om du inte har tillgång till tomatillos ( vi odlar dem själva) så testa med gröna tomater, se bara till att du kokar dem "lagom" mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.