Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Äntligen inne i december och dagarna. ) och få upp julstjärnor och utebelysning. Putsa köttet fritt från de värsta senorna, salt och peppra ordentligt runtom
Salta, peppra och gör klart i ugn tills den är medium eller så som du nu gillar din biff. Lägg då i Roquefort osten smulvis samtidigt som du rör, låt puttra lite till och ha sedan en rejäl klick med smör
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Ojojoj, ibland blir matlagningen extra lyckad och maten extra god, och precis så var det i söndags i det Mårtenssonska köket när Håkan brassade på finfina skivor av entrecote
Då köpte jag bara hem de finast tänkbara biffarna, entrecôterna och filéerna. Jag gjorde ett vitlökssmör och en svampgratäng till, de smakerna passade mycket bra till det goda köttet
Gnugga potatisen ren och torka den. Skala och halvera lökarna. Skär bort båda ändarna på lökarna och lägg dem i en ugnsform för muffins med snittytan uppåt – en lökhalva i varje muffinshål
Nu är vi tillbaka och tänkte rivstarta med ett enkelt men väldigt gott recept. Själva köttet kan bytas ut mot det mesta och det vi tänkte fokusera på i det här receptet är röstin och i viss mån även rödvinssåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.