Smörj en ugnsformmedlite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra tillsig en bra stund
IngredienserPortioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivetcitronskal Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg laxen iportionsbitari en smord form. Bred över crème fraichen. Ställ iniugnen på 200 grader i 25 - 30 min. Servera med pressad potatis eller ris 500 g laxfilé. 500-600 g blandade frysta grönsaker valfri sort. 4 dl crème fraichemed örter (lätt)
Lägg på laxfilén, krydda med salt. Smörj en ugnsfast form med flytande margarin. Lägg i grönsakerna, häll på sweet chili såsen och den pressade vitlöken
Servera den friterade osten och persiljan genast med varm hjortronsylt. Klipppersiljaniknippen, fritera dem hastigt och låt knippenarinna av på hushållspapper
Smörj en bital-foliemedolivolja el. Strö hälften av dill-persiljehacket på folie Ta av skinnet på laxfilébiten (kan vara kvar och tas av före servering)
Hemma brukar jag värma Camembert iugnen, med hackade nötter eller frön på. Den här gången blev det Ädelost från Åsberget’s Getgård som fick åka iniugnen
Lägg kycklingfileerna (frysta eller färska) i en ugnsäkerform. En god och enkel kycklingrättmed smak av dijon och persilja som vi åt under förra veckan
Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form. Blanda grädde, ost, persilja och peppar. Sätt ugnen på 225°. Häll såsen över kasslern och gratineraimitten av ugnen ca 15 min. 2 dl Arla® vispgrädde. 1 dl rivenKvibille® Svecia. 1⁄2 dl hackad färsk persilja. 1 krm vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.