Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Efter att Aline kom känns det som om jag mest har bakat en massa chokladbollar (för att det är så himla enkelt, sjukt gott och går att äta med en hand) och kände att det nu minsann var dags för en gammal browniefavorit
En av dessa var mina favoritbrownies - "browniesutan mjöl" som jag kallar dom. Jag fick från början inspiration till dessa underbara skapelser från PT-Fiaoch Sara från Träningsglädje
Till den stora använde jag en mindre skål att trycka på marsipanen, och till den lilla ett dl-mått. Mitt tips är att använda bakplåtspappret för att föra över marsipanen på semlan - med fingrarna går det nämligen lätt sönder
Cheesecake-basen är gjord av kokta kikärtor och moussen av kikärtsspad (. Tårtan är alltså helt växtbaserad/vegan, självklart naturligt glutenfrioch mjölkfri och kan göras nötfri om man vill (se receptet för anvisningar)
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
Det är ju lite så när man har småbarn hemma - men hinner sällan med allt man önskar. Receptet som vi bakade efter är mitt favoritrecept på hälsosamma pepparkakor utantillsattsocker (givetvis är de glutenfria också)
Bottnen är en brownie/kladdkaksliknande chokladkaka som inte är så söt (söta mer om så önskas). Jag fick önskemålet om att göra en ryttarkaka, vilket jag nu har gjort och vill visa er i detta inlägg
Mina topp tre är chokladmuffins, äppelmuffins och Choklad- och cheesecakemuffins. Idag experimenterade jag i köket och slog till med supergoda glutenfria muffins utantillsattsocker
Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
En läsare tipsade om att smaksätta kakorna med kardemumma (jag har kört med kanel) vilket jag också skulle ha använt denna gång om det inte var så att min kardemumma mycket möjligt hade gått ut och "bäst före"-datumet var utsuddat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.