Entrecôtemedsvampsås och potatischips är ett perfekt sätt att fira in att det äntligen är helg. Servera gärna med lite grönsaker, jag valde att ugnsrosta körsbärtomater och koka upp lite haricot verts som jag vände i smör och salt
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Ikväll helstekte jag entrecote och till köttet serverades en kantarellsås, crushed sweetpotatoes, brysselkål och ugnsbakade tomater
Med att laga själv menas stoppa in en köttklump i ugnen och vänta i fyra timmar. Vi åt köttet på taco-fredagsmys med hemlagad cheddarostsås, guacamole och massa grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.