) Salta och peppra köttskivorna och stek i smöret på relativt hög värme om du vill ha blodigt eller rött kött, lite lägre värme om du vill ha det genomstekt
Lite kylskåps- och frysrens igen. Mjukost är jättegott imatlagning. Fyra portioner. 4 bitar lax à 125 gram 1 burk creme fraiche 100 gram mjukost, typ Arla Grevé eller Fjällbrynt Edamer 1/2 dl vittvin 3 msk. - Läs hela inlägget här 4 bitar lax. 1 burk creme fraiche. 1/2 dl vittvin
Själv lagade jag som sagt ugnsbakad lax med vinsås. Nå, vad åt ni för gott igår kväll. Enkelt att tillaga men ändå med en festlig touch med vinsås och pressad potatis
600 g (2-4 st) ankbröst med skinn smör att steka i salt svartpeppar. 600 g sötpotatis 400 g potatis 1 dl vispgrädde. 3 st schalottenlökar 1 msk olivolja 1 dl rött matlagningsvin 0,5 dl balsamvinäger 1 msk kalvfond (eller annan fond) 0,5 dl vatten 0,5 tsk salt 0,5 krm malen svartpeppar. 600 g sötpotatis 400 g potatis. 3 st schalottenlökar 1 msk olivolja 1 dl rött matlagningsvin 0,5 dl balsamvinäger 1 msk kalvfond (eller annan fond) 0,5 dl vatten 0,5 tsk salt 0,5 krm malen svartpeppar. 600 g (2-4 st) ankbröst med skinn smör att steka i. 1 dl vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.