5 andra
dagarna. Vad beträffar lunchlådorna gäller det att hitta nya recept på mat som man kan frysa in och det är strängt förbjudet att göra någon av de rätter jag brukar göra. Samma rätt kommer såklart att dyka upp ett par gånger under månaden (jag tänker liksom inte göra 30 olika lunchlådor ) , men dock…Variation bitte! Räkna alltså med en hel del foton på frukostar, luncher och middagar framöver.
För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
Fläderblomssaft med jordgubb2 liter jordgubbar20 fläderblommor1 citron30 citronsyra2 liter vatten2 liter socker (nästan 2 kg)2 krm natriumbensoatLägg de sköljda och rensade jordgubbarna tillsammans med fläderblommorna i en hink
Jag började min allra första viktnedgång med pulverdiet men kände att det var inte för mig jag gick omkring och var småhungrig hela tiden och det blev så jobbigt tillslut
Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Tiden går. Idag hurrar jag för yngsta barnbarnet Astrid som fyller 2 år. På bilden firar hon sin 1-årsdag och nu är hon både större, busigare och kan en hel massa saker
Jag måste erkänna att det bär mig emot att lägga ner Matmammans Blogg efter alla dessa år, så det lutar åt en uppdaterad, uppgraderad blogg framöver – förhoppningsvis redan under våren
Detta blev resultatet av att använda samma krusbär till 2 olika saker. Först kokade jag sylt på bären. Använde saften ur dem och det som blev över kokade jag chutney på
Lördag 12 mars 2016. Det här är en rackarns så god räkpaj som var gårdagens middag hemma hos oss. Säg en helgkväll som inte blir mysigare av att ha lite paj på tallriken
Shit va veckorna går fort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Visst är det lite mycket göra nu, ni vet tomtar som ska fram och stakar och gud vet allt
Utan planerande och utan tiden det tar att handla. Förutom all klokskap och hennes ovanligt sunda förnuft kom det fram att hon och hennes man åt samma rätt varje dag i veckan till middag/kvällsmat
(Samma förfaringssätt kan göras med t. Låter vara osagt om procent-siffrorna är detsamma idag som för 20 år sedan, som dessvärre mina gamla kunskaper grundar sig på. 1 del bivaxSmält bivaxet långsamt tillsammans med oljan (i vattenbad, d
I helgen bakade jag baguetter enligt samma recept som senast, fast denna gång utan degmaskin. Sen får degen vila 30–45 minuter. Efter sista vikningen låter jag degen vila 1–1,5 timme innan jag bakar ut brödet och låter det jäsa (i fallet med baguetterna alltså 12 timmar i kylskåp). 500 g vatten300 g rågsurdeg550 g vetemjöl special150 g fullkornsråg20–22 g havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.