Till 4 längder eller ca 36-40 bullar1 g saffran (två kuvert)1 sockerbit100 g margarin5 dl mjölk1 pkt jäst½ tsk salt250 g kesella1½ dl socker eller vit sirap16-17 dl vetemjölFyllning (till hälften av degen)
Ett av de få halvfabrikat som jag faktiskt använder, är fryst smördeg. Jag är medveten om att den inte innehåller tillstymmelse till smör, men det kan vara rätt smidigt att bara tina enstaka degark och göra en snabb dessert
Om du gör tarts istället, så trycker du ut lite av chokladbollsdegen i en/två små fryståliga formar, och sätt in i frysen under tiden du gör dina fyllningar
Här har vi två supergoda varianter på granola. Två stycken olika GRANOLA. 31 januari 2017, 19. 38. De är så smaskiga att vi gärna knaprar på det som snacks också
Det gjordes tvåolika varianter och vi bjuder på båda så får ni välja efter er egen smak. Börja med att skära filén fri från senor och silverhinna, dela den sedan på mitten så du får två halvor
Elvispa ihop smör, vaniljsocker och socker. Tillsätt mjölet, lite i taget. Om du ska använda fyllning 5-9 eller 12-21 så blandar du ned ingredienserna i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.