Servera samosas med yoghurtsås och morotssallad. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med fyllningen till pirogerna, hacka lök, vitlök, ingefära, chili och tärna den kokta potatisen
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa ur fröna ur chilifrukterna och hacka dem. Hacka rödlöken. Mosa potatisen och blanda den med olivolja, lök, chili, koriander och salt
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa ur fröna ur chilifrukterna och hacka dem. Hacka rödlöken. Mosa potatisen och blanda den med olivolja, lök, chili, koriander och salt
Jeg er blitt litt lat. Jeg blogger nemlig ikke alltid i helgen lenger. Synes det er deilig å konsentrere meg om selve matlagingen, forsøke å forevige det jeg har laget - og sparer rapportene til ukedagene
Servera direkt, som ensamrätt eller med samosas. Låt rullen ligga kvar i den inre folieförpackningen när du skär upp den och låt bitarna ligga kvar tills du börjar göra samosas
Filling. 1-2 tbsp vegetable oil1 large onion, peeled and finely chopped2 garlic cloves, peeled and finely chopped2,5 cm ginger, peeled and finely grated1 tsp mild curry powder¼ tsp hot chilli powder1 tsp ground turmeric1 tsp ground cumin500 g minced lamb, or small lamb stripssea salt and ground pepper to taste100 g peas, thawed if frozen1 tsp dried mango powder or 1tbsp fresh lemon juice1 mild green chilli, deseeded and finely dicedhandful of mint leaves, chopped Method
En samosa är ett friterat degknyte av filodeg med en fyllning kryddad blandning av grönsaker, curry. Kubba "arabiska kroppkakor" ska visa recept nån dag
Restaurangerna på Bali har en salig (ja, salig) blandning av olika typer kök representerade. Ett vanligt warung på stranden är både ett café, en restaurang, och en bar
INGREDIENSER (ca 10-12 st stora samosas). Just nu sitter jag i soffan, med ett glas vitt balanserandes på kudden bredvid och väntar på att min syrra ska bli klar med maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.