Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick tillfiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås tillfisk, faktiskt
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Det går även att byta ut till annan vit fisk. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och. Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng
Tillsättfiskbuljongtärningen i kastrullen och värm upp under vispning. Tillsätt på slutet färskpressad citron efter smak men koka inget mer det kan bli beskt
En krämig örtsås som passar ypperligt tillfisk är vad vi bjuder på, vi serverade vår till torskrygg som Håkan tillagade i sous viden men örtkrämen passar säkert till alla sorters fisk
Marinera fisken 1-3 timmar beroende på storlek. Grilla till ca 56 grader så att fisken inte blir överstekt och torr. 1 kg fisk, valfri. 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.