16 g
färsk jäst, jag använder kron jäst och det är en 1/3 del av paketet
5 dl
kallt vatten
½ dl
olivolja
2-3 msk
lönnsirap
2 msk
fiberhusk
2 tsk
salt
470 g
mjölmix, jag använder Lajlas gula majsbaserade
250 g
boveteflingor
1 dl
risprotein
2 dl
äggvita
6
ägg
1 dl
äggvita och sätt på ettan alltså lägsta och låt äggvitan sakta bearbetas in i degen och här råder jag dig inte att vara tuff med hastigheten för att få flytande äggvita i köket är inte kul: ( du ser ju och känner själv när du kan öka lite på hastigheten. När den första decilitern är inarbetad så tillsätter du den andra decilitern och upprepar hela proceduren. Till sist tillsätter du risproteinet och börjar på låg hastighet när det är inarbetat i degen så höjer du och kör några minuter på max. Plocka av bunken från assistenten forma till degen lite, strö över lite mjölmix och täck bunken med plast eller bakduk. Placera bunken på en plats där det ej drar, och låt den jäsa där lugnt och fint i ca 3 timmar Skulle du vara mitt uppe i något kanske vika tvätt. gå och träna eller något annat ingen fara låt degen jäsa en timme eller två till det e det som är så himla bra när man använder kallt deg spad och så äts desstumer jäst svampar upp och det vill man.:)
4. tag
fram plåten och skär två fina snitt i brödet, sätt in brödet i ugnen
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen. Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.