Sandras protein bröd!
Glutenfritt med Sandra
Glutenfritt med Sandra
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 g färsk jäst, jag använder kron jäst och det är en 1/3 del av paketet
  • 5 dl kallt vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2-3 msk lönnsirap
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk salt
  • 470 g mjölmix, jag använder Lajlas gula majsbaserade
  • 250 g boveteflingor
  • 1 dl risprotein
  • 2 dl äggvita
  • 6 ägg
  • 1 dl äggvita och sätt på ettan alltså lägsta och låt äggvitan sakta bearbetas in i degen och här råder jag dig inte att vara tuff med hastigheten för att få flytande äggvita i köket är inte kul: ( du ser ju och känner själv när du kan öka lite på hastigheten. När den första decilitern är inarbetad så tillsätter du den andra decilitern och upprepar hela proceduren. Till sist tillsätter du risproteinet och börjar på låg hastighet när det är inarbetat i degen så höjer du och kör några minuter på max. Plocka av bunken från assistenten forma till degen lite, strö över lite mjölmix och täck bunken med plast eller bakduk. Placera bunken på en plats där det ej drar, och låt den jäsa där lugnt och fint i ca 3 timmar Skulle du vara mitt uppe i något kanske vika tvätt. gå och träna eller något annat ingen fara låt degen jäsa en timme eller två till det e det som är så himla bra när man använder kallt deg spad och så äts desstumer jäst svampar upp och det vill man.:)
  • 4. tag fram plåten och skär två fina snitt i brödet, sätt in brödet i ugnen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.