Idag jobbar Daniel sin sista dag innan semestern så ikväll drar vi iväg med husvagnen en kort stund. Anette bjöd på en väldigt god cavasangria som läskade i värmen
Bra att känna till om Sangriamed rom eller konjak som en kall fördrink. Det finns olika varianter på sangria men det här är vårt eget favoritrecept på spansk sangria
Jo Sangria. 3 dl strösocker11/2 dl vatten1 stjärnanis5 cl konjak1 pava rött vin33cl smaksatt mineralvatten1 tunt skivad apelsinmassor med skivade jordgubbarisHäll vatten och socker och stjärnanisen i en kastrull och värm tills sockret smält = sockerlag,kylI en stor kanna hälls alla ingredienser i plus sockerlagen
Skär frukten i små bitar och lägg i en karaff, pressa lätt med handen. Här kommer receptet på våran försvinnande goda sangria, som vi brukar dricka genomgående till kyckling piri piri
Spansk sangriamed rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
Häll på vinet, cointreaun och flädersaften, avsluta med läsken, t. 5 dl läsk med limesmak. Tvätta och skär frukterna i större bitar och lägg i en stor tillbringare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.