Finfördela rumsvarm Sankt Agur i en liten bunke. 300 g Sankt Agur. Ca 60-70 st tsk. stora. Dagen före. Blanda ner creme fraigen och rör rätt kraftigt tills det blir en jämn smet
Efter en kokctävling i Sankt Petersburg där kockens bidrag var den här rätten blev den enormt populär i Europa, i Sverige försvenskades receptet och nötköttet byttes ut mot den populära svenska falukorven
Under min PT-utbildning höll vi till på Sankt Jörgen Spa & Resort här i Göteborg och i anslutning till deras gym finns ett mysigt spacafé som serverar massa godsaker där fokus ligger på raw bland annat
Till detta åt vi en sallad och givetvis ett gott glas vin, min personliga favorit, Sankt Anna. Godmorgon måndag och alla läsareHoppas ni alla haft en bra helg, vädret har verkligen varit fantastiskt
American bbq spice chili & smoky ( Sankta Maria ). Blanda alla ingredienserna väl. Och tillsätt kryddorna efter eget tycke och smak ifall du inte vill ha det så starkt
En rolig artikel i tidningen handlar om ett besök hos fransyskan Sophie Maillard vars bageributik Sophies Canéle ligger vid Sankt Eriksplan i Stockholm
Det är Blooms Bageri på Sankt Paulsgatan 24 i Stockholm som bakar degarna. Nu var det nog ett år sedan mitt liv vältes över ända, jag som trodde att man var tvungen att gå till finpizzeria för att njuta så här kolossalt mycket av en varm macka med pålägg
Sankta LuciaTänk vad många söta små lucior, tärnor och stjärngossar som ska sjunga idag. Det var en mysig tid när man fick komma till dagis och titta på dessa söta godingar
Anledningen var nog mer av kommersiella skäl än av att man firade Sankt Valentin. 14 februari, Alla hjärtans dag, Dr Ötker, Martyrdöden, Muffins, Sankt Valentin, Sugarpaste 14 februari st
Marmeladen passar riktigt bra till ostar av det lite starkare slaget, typ en underbart doftande danskar som Sara eller Ole men även till Sankt Agur om ni tillhör de som gillar sådana godsaker
Rätten är skapad av en kock som vann en matlagningstävling i Sankt Petersburg med just denna rätt. Denna rätt är den andra att ingå i min serie "mathistoria"
4 portioner400 gr fryst sejfilé, MSC så klart1 msk majsena mjöl1 ägg ekologiskt så klart1 tsk röd curry, jag hade bara på pulver från Sankta Maria1 Röd chilifrukt, ta bort kärnor och mellanväggar om du vill ha mildare smak1 dl hackad färsk koriander2 tsk fisksåsSalt och pepparMixa fisken till en slät smet, blanda sen i mjölet och rör ned det, tillsätt sen resten av ingredienserna och blanda runt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.