2,50 - 3,50 styck. 4 kylskåpskalla äggvitor2 dl socker2 krm vitvinsvinäger - jag tog min fina Chardonnayvinäger från Oil & VinegarVispa äggvitorna riktigt, riktigt hårt - i en absolut ren och torr bunke, och med likaledes ren och torr visp. 2,50 - 3,50 styck
Alla har fått i uppgift att ta med något och jag tänkte att mitt bidrag får bli min paradkaka, SarahBernhardt biskiver, gjorda på min kära mammas recept
Jag har haft ett sug efter biskvier eller Sarah Bernardt, så det blev det till att göra. SarahBernhardt - ca 10 stycken. 100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använder ca 2/3-del mörk och 1/3-del ljus choklad). 100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använder ca 2/3-del mörk och 1/3-del ljus choklad)
Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C. 50-100 g hackad blockchoklad
LussebullarIngredienser Bulle150 g smör1 dl vispgrädde4 dl vatten1 g saffran50 g jäst1 dl creme fraiche2 msk sukrinNågra korn stevia1 äggula½ tsk salt10-14 dl Elins mjölblandning2 msk sirapFyllning100 g smör3 msk socker2 msk sukrinnågra korn stevia1 ½ tsk kanel2 tsk kardemumma8 st sötmandlarGör så härSmält smöret i en kastrull. Låt jäsa i 30 min. Låt jäsa ca 30 min
1. Smält matfettet och låt det kallna. Rör i socker och ett ägg i taget. Blanda till sist i mjölet. 2. Smörj en plättpannan och lägg och bred ut 2 tsk smet i varje lagg
Skjuts in i ugnen i 7- 9 minuter. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Dela tomtarna i två delar. 3. Ta en lagom bit pepparkaksdeg och baka in en halv tomte
För laktosfritt - Använd laktosfri mjölk och smör. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min
E-postadress. 1,1 kg köttfärs800 g hackad gul lök3-4 vitlöksklyftorca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak3 msk tomatpuré3½ köttbuljongtärningarSvartpeppar2 tsk Paprikapulverlite cayennepepparTyp 1,7 dl vattenca 175 g gröna oliver utan vätska1½ dl russin6 äggMaizenaredning. 1-2 uppvispade ägg. Kavla ut degen ca 2-2,5 mm tjock. Sånna här småpiroger hade jag på buffébordet när jag fyllde 30 år. 1,1 kg köttfärs800 g hackad gul lök3-4 vitlöksklyftorca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak3 msk tomatpuré3½ köttbuljongtärningarSvartpeppar2 tsk Paprikapulverlite cayennepepparTyp 1,7 dl vattenca 175 g gröna oliver utan vätska1½ dl russin6 äggMaizenaredning. 1-2 uppvispade ägg. Kavla ut degen ca 2-2,5 mm tjock. Sånna här småpiroger hade jag på buffébordet när jag fyllde 30 år. 3-4 vitlöksklyftor. ca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak. 3-4 vitlöksklyftor. ca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.