Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg. Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad
raps- eller matolja. 30-35 st. 2-3 dl äppelmos till fyllning. 5 mm tjock och tryck ut rundlar 5-6 cm i diameter med hjälp av en utstickare eller ett glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper, täck över med bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter. 30-35 st
På min blogg finner du även recept på naturell schweiziskmaräng. ) Var noga så du inte får någon äggula i vitan, då blir det svårt att få till en bra marängsmet
Maräng. Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
-). Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.