L. e. k. m. d. f. ä. r. g. o. c. h. n. i. l. a. t. H. v. S. s. j. F. u. b. å. ö. ". p. N. J. C. O. E. 2. 3. (. y. 1. ). 5. 0. /. B. D. ,. T. G. +. r L. p e. s t. d l
Fördela smeten med hjälp av två matskedar i bakformar på en plåt eller i muffinsformar. Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
blandat med. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade scones med tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna. Dela degen i två och rulla ihop degbitarna till två bullar
Pensla med uppvispat ägg och strössla med vallmofrön. Ta ut runda scones med ett glas eller kakmått. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, vallmofrö och kallt smör i bitar i en matberedare och kör till en smulig massa
Forma scones utav detta på en plåt med bakplåtspapper. Jag kunde inte hålla mig från att göra ytterligare en variant scones, vilka denna gång blev med rismjöl som bas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.