Fördelen med att göra sinasconesimuffinsformar är att de blirlite högre och bättre form. Klicka ut smeten imuffinsformar som du med fördel sätter i en muffinsplåt eftersom det kommer ge bättre stadga
Servera sconesen nygräddade med smör, ost, marmelad eller något annat gott. Förra helgen snodde viihopscones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en
Blanda alla torra ingredienseri en bunke. Tillsätt kvargen och rör ihoptill en deg. Nyttigascones (4 st). 2 dl dinkelmjöl fullkorn. 1/2 dl linfrön. Dela upp den i 4 delar och göra bollar av dom, platta sedan ut dom på en plåt. Grädda imitten av ugnen 15 minuter. Nyttigascones (4 st). 2 dl dinkelmjöl fullkorn. 1/2 dl linfrön
Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag varieramed mer nyttigascones. Finns det något lyxigare än att börja helgmorgonen med nybakat bröd
Man går upp en halvtimmetidigare och svänger ihoplitescones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man medsig allt och kryper ner i sängen igen
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingrediensernai en bunke. Grädda i 250°C, 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.