Som med alla scones är de inte goda dagen efter. Egentligen ska man väl äta scones till eftermiddagsfikat, men vi brukar faktiskt ha dem till söndagsfrukost
pressa ut till en rund kaka och strö solrosfröna och hasselnötterna över. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfröna och 1/2 av hasselnötterna. 1/2 dl solrosfrön (gärna rostade och saltade)
Till denna vill jag få en riktig jul- och luciasmak med hjälp av saffran ochrussin. I går på Lucia gjorde jag dubbel sats och gräddade i brödform och dekorerade med adventsljus
Låt detta fräsa med en kort stund. Skölj och strimla purjon och fänkålen. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Koka upp grädde, saffran, honung och smör. SAFFRANS TRYFFEL MED PÄRON OCH KONJAK. Men så satt jag och googlade runt häromkvällen och dök ju rakt in på sockerrus blogg
Tillsätt potatisen, saffran, och buljongen samt buljongtärningen. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.