I söndags blev det amerikanska pannkakor med varma bär och vispad grädde. Det är såklart även gott med lönnsirap till, men det får det bli en annan gång
När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända. ) Förra helgen hade vi "Amerikanska pannkakor" med lönnsirap, bär och vispgrädde och de var verkligen goda, mums, mums
Sätt en stekpanna på spisen på medelstark värme. Blanda ner den och de frysta blåbären i smeten. 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 msk strösocker 2 1/2 dl mjölk 2 ägg 1/2 dl smör-&rapsolja 1 banan 1 dl frysta blåbär Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. 1 dl frysta blåbär
Det var lite "pickligt" att vända på pannkakan, och du behöver en bra, riktigt böjlig stekspade. Eftersom sirapen är rejält söt är det gott med något syrligt som bryter av, så servera gärna sour-cream till, eller grekisk yoghurt blandad med vispad grädde
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker 2 1/2 dl vetemjöl
Smöra en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka. Så här gör du. 20 minuter. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en skål
Paj Omelett Gratäng Pannkaka och Pasta. Servera medbär eller sylt. Det bästa var att jag fick provsmaka, tillsammans med en stor kopp kaffe, de blev godkända
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.