Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillen och jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebaben i långpanna
50-75 gram kabab masala (65 masala). 50-75 gram kabab masala (65 masala). I tisdags inhandlade jag ett gäng rejäla kycklinglår och bestämde mig samtidigt för göra en version av en gammal indisk favorit
morotsoppa med kokosmjölk, seekh kebab-tortilla, batarra harra och pasta med spenat- & grönkålssås. I tisdagens käk testade jag den här kryddpåsen i en seekh kebab-tortilla med grönsaker och koriander
Till att börja med delade vi på en seekh kaninkebab med senap- och honungsdressing. När Maria och Daniel var här ville de äta indiskt och först hade jag tänkt att vi skulle gå till Tayyabs, som jag läst om på en annan matblogg, men det var ändå en bit dit så efter att ha rådfrågat de på jobbet som hade koll på indisk mat bokade jag om till Mint Leaf på Haymarket istället (där vi dessutom fick 50% rabatt på maten med mitt Tastecard)
Jag valde som vanligt lamb seekh kebab som var jättegott och med passlig mycket hetta. Igår beslöt Steve och jag oss för att kasta oss ut i det okända och åka ut till Tooting för lite indisk mat
Ni vet när man har varit ute en kväll och alla ska äta hamburgare och kabab klockan fyra på natten. Min hyresvärd kom med en ny ugn till mig i söndags och jag invigde den genom att göra granola
Vi har i och för sig kanske stans bästa personalmat på Restaurang Ekstedt, hemmagjord kabab, chili på högrev, godaste korvstroganoffen, och helt klart bästa sällskapet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.