2-3 msk
fryst persilja (det går självfallet bra att använda färsla kryddor också, blanda de du tycker om)
50 gram
rumsvarmt smör
6 dl
mjöl och jäst i en bunke. Rör ner det fingervarma vattnet och blanda ordentligen med mjölblandningen. Tillsätt resterande mjöl efterhand tills degen blivit smidig, den är dock fortfarande lite kladdig. Låt degen jäsa under duk i ca 40 minuter Sätt ugnen på 225 grader (220 om du använder varmtluft)
20 minuter
Pensla med vatten, strö över lite flingsalt och grädda i ca
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Den innehåller mycket antioxidanter från blåbären och fibrer från havregrynen så du kan med gott samvete unna dig en extra bit
Knäck äggen i bunken med torrvaror och vispa ihop med en elvisp. Grunden till pizzabotten är "korvbrödet" från Under vårt tak, men vi har modifierat det lite för att få det bra som pizzabotten
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Ja, jag kommer dela med mig av dem vid ett senare tillfälle för de måste ni bara prova. Vi avslutade dagen med att svägerskan bjöd på middag och nu är vi hemma med halmen igen och barnen ligger och sussar sött i sina sängar
Hemmagjord falafel passar att bjuda på till fest som central rätt på bordet eller tillsammans med andra smårätter så som baba ganoush, kyckling, oliver, hummus, salsa, grönsaker, ris osv
Därefter tas riset upp och sköljs av i kallt vatten för att sedan läggas tillbaka i en kastrull med lite olja i botten för att långsamt ångkokas klart på svag värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.