Seg foccaica med vitlöksdoftande kryddsmör – perfekt buffébröd!
Alla Goda Ting
Alla Goda Ting
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 gram jäst
  • 2 msk olivolja
  • olja
  • 2 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl special
  • 4 dl vatten,
  • 37 grader
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2-3 msk fryst persilja (det går självfallet bra att använda färsla kryddor också, blanda de du tycker om)
  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 6 dl mjöl och jäst i en bunke. Rör ner det fingervarma vattnet och blanda ordentligen med mjölblandningen. Tillsätt resterande mjöl efterhand tills degen blivit smidig, den är dock fortfarande lite kladdig. Låt degen jäsa under duk i ca 40 minuter Sätt ugnen på 225 grader (220 om du använder varmtluft)
  • 20 minuter Pensla med vatten, strö över lite flingsalt och grädda i ca
  • 25 minuter Supergott

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.