16 dl
hallon 1 tsk honung 1 msk citronsaft salt 2 msk honung strösocker florsockerBörja med att koka upp bären (hallonen) tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Sila dem sedan genom en trådsil med en slickepott för att få bort kärnorna. Blanda därefter den ca 3 dl färdiga hallonpurén med 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med silpatmatta, gummibakduk, i ett ca 2 mm tjockt lager. Har man ingen silpatmatta kan man smörja bakplåtspapper med lite rapsolja. Sätt in plåten i ugnen på 70 grader i 3-5 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara. När purén har torkat är det bara att klippa upp den i 2,5-3 cm breda remmar. För en lyxigare känsla och för att remmarna inte ska klibba ihop kan man rulla dem i strösocker och florsocker. Rulla ihop remmarna och lägg dem i en tättslutande burk. Perfekt att ha som lördagsgodis!
Sega twixkakor,. Sega twixrutor. 5 maj 2016, 23. 00. Hej på er. Vilken härlig dag vi har haft idag. Rena sommarvärmen, grillning både till lunch och kvällen, fika tittsomtätt, mys med lillkillen och surr med syrran som äntligen kommit hem från USA
) Här kommer ett toppenrecept, som är himla enkelt, på franska sega maränger. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper och skicka in i nedre delen i ugnen i ca 45-60 minuter, beroende på hur sega du vill ha dom
Grahamsrutor och Sega Kola- & Havrerutor. I helgen fick jag tidningen Hembakat av min mamma. Hon prenumererar på den och varje gång jag bläddrar i den "hemma" så hittar jag många recept jag vill testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.