Se till att inte övergrädda dem, de är godast när de är lite sega. Min pappa och hans fru bor så himla vackert och jag skulle gärna vilja kunna passa på att vara ute en stund
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Ät och NJUT. Baka segaoch goda kakor med smarties ( Receptet ger ca 24 kakor ). Blanda kraftigt ner 1 ägg och 1 äggula
Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Ut kommer en plåt härligt kladdiga chokladmuffins med småsega kanter. Vissa dagar vill man bara att bakningen ska vara snabb, okomplicerad och lätthanterlig, och enklare än så här blir det inte
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Låt kakan svalna och skär i rutor. 5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. 1Grädda i 20 minuter och låt svalna. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter. 1Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till
Men ändå fick jag inte nog av dessa underbara bär och tog en liten skål med mig ut i ett litet skogsparti nära där vi bor och plockade ett par deciliter som räckte till denna söta, segaoch goda kaka
Samtidigt är det viktigt att inte grädda för länge, då blir kakorna hårda i stället för sega. Målet har varit en platt och tuggig kaka som är knaprig längst ute i kanterna, men härligt seg i mitten – alltså en ”cookie” av amerikanskt snitt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.