Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Jag älskar att baka småkakor och tycker att det är väldigt roligt att man av en deg kan göra flera olika sorters kakor
Fukta handflatorna och rulla små, fina bullar. Den är saftig och smakrik, och vad passar bättre till julbordet än att helhjärtat satsa just på griskött
Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Slå smeten över formen och strö över lite ost och sist lite finklippt dill. ½ finhackad rödlök. Idag är det min första semesterdagoch den börjar med allt annat än solsken, men men det ska nog bli bra ändå☼
Lamm som betar fritt ute och håller våra öppna landskap just - öppna. Ha en fin dag. Igår gjorde jag en moussaka, och receptet är nog det bästa moussakarecept jag testat
Solen värmde ordentligt och inbjöd till många härliga uthomhustimmar. Jag måste säga att hallonsåsen jag nämnde, finns också i samma kokbok som den fina supergoda vaniljsåsen
Med en gräslöksås på vitt vin och grädde så har ni en festrätt vilken regnig måndag som helt som smakar fest, helg och serverar ni på helgen i hop med ett gott torrt Chablis har ni en festmåltid som får tungan att darra
Strålande solsken och en riktigt vårkänsla som infann sig. Vi hade svågern på besök och han gick loss på alla fruktträd, nu hoppas vi på små täta träd som skall ge massor med frukt i sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.