Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Jag har också investerat i lite fina shorts – så nu är jag redo för sol och värme. En annan solig sak är den här pastan, som är otroligt fräsch trots att det är pasta som ju har en tendens att kännas lite tungt och ”stabbigt” såhär i värmen
Från Glommens lilla hamn utgår det dagligen ett par fiskebåtar, både för kräftfiske och annan fisk. På sommarkvällarna kan man se båtarna tuffa ut mot horisonten, för att på morgonen återkomma med båtarna fulla med fisk och kräftor
Strö över lite flingsalt och ställ åt sidan. Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Strö över lite flingsalt och ställ åt sidan. Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Idag åker jag och Lennart iväg på en veckas semester efter den senaste tidens kokboksarbete, det ska bli väldigt skönt med total avkoppling och datorfri tid
Det har varit väldigt dåligt med uppdateringar under semestern på bloggen. Det har ju varit en kanonsommar i år igen och det har varit mycket bad, sköna kvällar och god mat samt dryck
Räknar ner mot semesteroch känner att hela min kropp skriker efter det. Man gillar ju alla de där bollarna i luften, de som flyger och far och gör att allt är en gnutta oförutsägbart
Kära läsare, nu tar jag en efterlängtad semesteroch åker mot varmare breddgrader. Dock stannar jag till i Ystad först och vad passar då bättre än ett recept till från Fru Moberg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.