Jag har hakat på trenden med att baka en annorlunda semla, om man nu får kalla de semla. De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
In i ugnen på ca. Vispa grädden/kokosgrädde och spritsa ovanpå och på med hatten. Forma sedan 4 bullar med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper
På bakplåtspapper på en ugnsplåt fördela bullarna på plåten. Vispa grädden och spritsa eller skeda upp på bullen och avsluta med locket och strö över mandelmjöl
För att laga Semlapå kokos och mandelBlanda mandelmjölet med psylliumfröskalet, kardemumma och salt, rör sedan ner kokosmjölk, steviadroppar och sist den något avsvalnade smälta kokosoljan
5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.