Helloj. Imorgon är det fettsidagen eller semledagen som jag tycker låter mycket bättre. Tänk att en semla har en egen dag, helt sjukt ju men det förstår man ju såklart, det är ju så sjukt gott med semla
Pancakebakelse med Frangipanekräm. 11 februari 2018 @ 17. 06. Häromdagen gick jag förbi Stadsmissionen och hittade till min stora glädje lite kökstillbehör, bla ett helt nytt plättjärn från Skeppshult
Hade du tänkt baka semlor idag men inte riktigt hunnit med. Det är inte för sent än. Tidigare har jag bakat semlecupcakes för att förenkla det lite och denna gång gör jag det ändå snabbare och enklare
Fettisdagen är den 16/2 så jag antar att jag är lite tidig med mitt semlebak. Om jag bakar minisemlor så är det kanske inte någon som märker att jag tjuvstartar
Det var inte rakt igenom lätt att baka semlor med en tio månaders bebis i famnen, jästen landade i gröten, sockerpåsen föll pladask ner på golvet och bullarna sjönk ihop eftersom de fick jäsa för länge, men trots allt det så blev det de bästa semlorna hittills
För några år sedan fick jag mammas inte alltför väl använda köksmaskin. Baktraditionen inom familjen är allt annat än stark och mamma var nog inte ensam om att tro att maskinen gick i graven i samma stund jag tog över den
I jakten på den perfekta semlan har jag provat olika recept och knep. Med risk för att det kan framstå som att jag inte har något annat för mig om dagarna så har jag provat att ha kesella i degen, bytt ut sockret mot vit sirap och haft en skål med vatten i ugnen under gräddningen
Nu var det dags för årets semlebak. Jag är väl lite tråkig som inte hittar på något tok med mina semlor, men jag vill ha en rejäl bulle som smakar mycket kardemumma, hemmagjord smakrik mandelmassa och vispgrädde med lite vaniljsocker i, då tycker jag att det är som allra bäst
Visst var det trolldeg vi pysslat med idag. Från tidig morgon tills för nån timme sen, non-stop. Bakat, knådat, pysslat ihop figurer, torkat dom i ugnen och målat med vattenfärg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.