stora, smorda muffinsformar på en plåt (jag använde M storlek med plats till 12 bullar, dom blev inte så höga men helt lagom tycker jag) Sätt in dem i ugnen och skvätt
en matsked vatten på den tomma heta plåten och stäng luckan fort. Öppna
inte ugnen förrän bullarna fått fin färg, 15–20 minuter
När julen och nyårsafton är över, är det dags för semlorna att dyka upp. För min del får det gärna uppmärksammas något hela tiden, och jag tar mer än gärna varje tillfälle i akt att fira något
Lös upp jästen i vattnet i en annan skål och tillsätt därefter även äggvita, olivolja och sirap. Jag har t ex endast durramjöl hemma då och då eftersom det är så dyrt
Dessa semlor är sjukt goda och min man tycker till och med de är godare än vanliga semlor. Då kanske du även gillar denna semla fri från gluten, mjölk och vitt socker
Får jag lov att bjuda på en söt hembakt varm och saftig semla utan socker, gluten eller mjölk. Det var många år sedan jag åt en semla och faktum är att detta var den trevligaste semla jag någonsin ätit
Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt. Rör samman smör, socker och kardemumma och häll blandningen i degsmeten
Häll över en del av mjölken över jästenoch rör tills den är upplöst. Smula jästen i degbunken. Har ni möjlighet att beställa hem Mix per dolci från Senza Glutine så är det mitt absolut favoritmjöl till alla former av vetebullar
Paleo innebär ju bland annat mat fri från gluten, mjölk och socker. Dagen till ära tänkte jag tipsa om några recept på goda alternativa semlorutan gluten och vitt socker
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra
Den här sockerkakan är både god och enkel att göra. Vispa ägg och socker pösigt. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros)
Tänk på att du ska få plats med två delningar – börja inte i mitten utan tänk i tredjedelar. Våren går i ett rasande tempo och även om jag både bakar och laga mat så hamnar det inte alltid här
Lös upp jästen i degvätskan. Ägg, havregurt, olja, sirap och ljummet vatten blandas i en skål. Ta sedan en matsked och ta upp lagom stor bit och arbeta lätt på mjölat bakbord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.