Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Fyll semlorna med mandelmasseröra, spritsa över grädde och lägg på locket. Jag använde Leila Lindholm recept på min första hembakad semlor det blir perfekt och godaste an jag köpt från café eller konditori haha
Det närmar sig, semeltider… Och visst, jag tycker också en semla är så himla gott. Det är inget måste men ibland så tänker jag, ja varför inte, om jag ändå kan göra ett alternativ som funkar för kroppen och hälsan utan att ge blodsockerhöjning med insulinpåslag
Dessa semlor blev precis som jag ville och slår till och med där jag innan sagt att de är världens godastesemlorna som fanns att köpa i Jönköping på Gilberts konditori
Istället för mandelmassa så river jag ner marsipan i fyllningen och rör ut med ovispad grädde och en gnutta vaniljsocker tillsammans med inkråmet från semlorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.