I med mandelmassan i hålet och på med grädde och lock. Botten och lock3 dl cashewnötter1 dl linfrön2 dl dadlarEn nypa salt1-2 tsk kardemumma1 msk kokosoljaVatten efter behov (degen ska gå att forma)Mixa cashewnötter och linfrön till mjölMixa ner dadlarnaMixa ned resten av ingredienserna
Rulla varje degbit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grov på rivjärn, blanda sedan detta med inkråmet och havregrädden
Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Då kan ju resten ligga kvar i frysen tills nästa semmelfika eller när någon kommer på besök med kort varsel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.