Semlor med min bästa vetedeg
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 timmar
  • 2 pkt jäst för söta degar (100 g)
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 10 dl vetemjöl
  • 12 g kardemummakärnor (en påse), mortlade
  • 1,5 dl mjölk
  • 9 dl vetemjöl
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg för pensling
  • för pensling
  • 1 dl pärlsocker
  • 1 dl mandelflagor
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 2 msk mjölk
  • ¾ dl hackad mandel, gärna rostad
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 2 msk florsocker till garnering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.