Det finns i huvudsak gula och bruna senapskorn, och när man tillverkar senap males fröna och pulvret blandas med vatten och syra (t ex vinäger) för att smaken ska framträda
Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvind och nedförsbacke - somliga har det förspänt
Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens. I ett annat recept jag gjorde här om dagen så skulle det vara senapsfrön i, då kom jag på att jag skulle testa göra lite hemmagjord senap
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. 250 g dijonsenap. 1250 g skånsk senap. 1250 g dijonsenap 250 g skånsk senap 4 msk honung 1 ekologisk apelsin, finrivet skal 3 msk mörk romFinriv skalet på apelsinen
Det här receptet är en bra grund, prova gärna att smaksätta med honung, whisky eller saffran. Hemlagad senap är superenkelt att göra, perfekt att ha hemma i kylskåpet
Traditionellt ska man göra sin senapmed en klassisk senapskula, genom att rulla kulan över fröna i en skål krossas fröna, sedan tillsätts vätska tills du har en lagom konsistens på senapen, men det går också bra att använda en vanlig mortel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.