Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvind och nedförsbacke - somliga har det förspänt
Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens. I ett annat recept jag gjorde här om dagen så skulle det vara senapsfrön i, då kom jag på att jag skulle testa göra lite hemmagjord senap
Idag har jag både catering och affärsnätverksträff så jag passar på att kika in och tipsa om veckans drink redan nu, medan jag pustar ut efter dagens träningspass
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. 250 g dijonsenap. 1250 g skånsk senap. 1250 g dijonsenap 250 g skånsk senap 4 msk honung 1 ekologisk apelsin, finrivet skal 3 msk mörk romFinriv skalet på apelsinen
Det här receptet är en bra grund, prova gärna att smaksätta med honung, whisky eller saffran. Täck med plast eller lock och ställ i kylen över en natt eller två
Helgen tillbringades hemma hos oss och på Lördag kväll när jag skulle göra middag så bad jag Björn trolla ihop en Whisky Sour åt mig då det är absolut en av mina favoritdrinkar all time, den är både syrlig med en liten käftsmäll och söt med den härliga sockerkanten runt glaset som verkligen gör sig till sin rätt där
Traditionellt ska man göra sin senapmed en klassisk senapskula, genom att rulla kulan över fröna i en skål krossas fröna, sedan tillsätts vätska tills du har en lagom konsistens på senapen, men det går också bra att använda en vanlig mortel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.