Jag gillar verkligen strömming, åtminstone smaken av den. Kocken tipsade om att om man lade strömmingen i marinad med senap kvällen före, så skulle syran i senapen lösa upp benen
Idag är det dags för morgondagens strömming, en senapsmarinerad variant på stekt strömming. Lägg ihop strömmingen två och två och vänd de i LCHF-panering alt mandelmjöl
Klipp fenorna av strömmingen. Lägg i strömmingen och blanda ordentligt så att. Stek strömmingen gyllene i smör, 2–3 minuter på var sida, och salta. 600 g strömmingsfilé
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Till och med Kära Hustrun som inte är så förtjust i strömming smaskade glatt. Vänd ner cirka 500 g sill-/strömmingsfiléer och låt marinera minst en timme
Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar. Servera den nystekta strömming med örtsmör, citronklyfta , potatis eller potatismos och någon sallad
Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Skölj strömmingen. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper
Potatismos är gott till strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida. 600 g strömmingsfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.