Sesamfröna är min bas och de är både rika på zink, järn och min mage mår bäst av dem. Jag använder mig av pumpafrön, linfrön, chiafrön, solrosfrön eller bara sesamfrön
Idag gjorde jag en sallad på kyckling och gurka med sesamsåsochsesamfrön. vita sesamfrön. Dela kycklingbrösten i ett par delar och skölj bort eventuellt blod
Pensla pirogen med ägg, strö på sesamfrönoch lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Supergoda och frasiga smördegspiroger som du enkelt slänger ihop
ägg och salt till pensling, samt svarta sesamfrön (valfritt). Komma hem efter helgrep, kaos och dans, mötas av en skål med delfiner och äppelkritor, och baka saftiga och fluffiga hamburgerbröd – typical saturday feeling
600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning. 1Till servering4 port japanskt ris, kokt 2 salladslökar, tunt skivade sesamfrön, rostade (gärna svarta och vita)
Rosta lite sesamfrön i en torr, het stekpanna. Fräscht och gott. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Blanda 1 msk risvinäger, 1 msk teriyakisås, 2 msk matolja, några droppar sesamolja samt salt och svartpeppar i en skål. Låt broccoli, vitlök ochsesamfrön ligga i marinaden i minst 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.