Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på
paprikapulvret. I går höll jag mig mest inomhus och fixade med lite av varje som behövde fixas med. Känns rätt avlägset med sommarsemester men vis av erfarenhet
Servera den förslagsvis tillsammans med ris och/eller naan-bröd samt grönsaker. Visst, denna dhal är väl lite förenklad och försvenskad men lättlagad och god
Smaka av med salt och servera med en klick smör och färsk koriander. 1färsk koriander1 Lägg linser, gurkmeja, vatten och ½ tsk salt i en kastrull. 2 Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills löken är gyllene. 3 Tillsätt chili och tomater. 4 Häll i garam masala och linserna tillsammans med vattnet de kokat i
Skala paprikanoch skär den i strimlor. Idag har det varit mulet och grått hela dagen, men jag vill inte riktigt tro på att sommaren är över utan solen kikar snart fram igen
Finhacka salladslök, och skiva vitlök. Rör om snabbt och servera. 150 g Färska haricotsverts. 11 msk MatoljaSkär av båda ändarna på haricotsverts. 1Värm upp en panna med 1 msk matolja på mellanhög temperatur. Tillsätt sichuanpeppar och stek i 1 minut. 1Tillsätt haricotsvertsoch stek i ca 5 min tills de fått färg. 1Medanharicotsverts steker, skär ingefära i tunna stavar. 1När haricotsverts fått färg, tillsätt ingefära, salladslök, vitlök ochharicotsverts
½ tsk rökt paprikapulver. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon ochharicotsverts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.