Med arkitekter i familjen är det självklart att den här sillinläggningen finns på julbordet. Att den dessutom är lätt och snabb att göra gör det ju bara bättre
En mer traditionell sill, med tydlig smak av tomatjuicen. Lite oväntat gick den här väldigt bra hem hos de utländska utbytesstudenter som var med vid midsommarfirandet, som tyckte denna var bättre än både basilikasillen och björnbärssillen
Svärmors goda sill fixar man enkelt till något dygn innan den skall ätas. 1 burk matjessill a 200g2 msk matjessills spad1 msk tomatpuré2 msk sherry söt/halvsöt1-2 tsk socker2 tsk finhackad dill1 krm saltBlanda alla ingredienser i en ren glasburk, tillsätt sillen (dela den om den inte redan är delad)
Så här blev årets trenne julsillar hos Daniel på Lundagillet. Löksillen - Smakade gott av lök och med en ton av kryddpeppar i bakgrunden, men tyvärr även fisk
Man måste älska den svenska högtidsmaten. Sill, ägg, potatis, ost. Alltid. Alla högtider. Varje gång. Sen varierar det lite mellan skinka, kalkon och grill förstås, men basen är alltid densamma
Glad andra advent. I Hötorgshallen är julmaten i full beredning, hundratals kilon med sill läggs mästerligt in i köken medan julkulor dinglar över handlarnas diskar, meterhöga pallar med alltifrån Panettone till kanelmandlar anländer dagligen till saluhallens lastkaj och handlarna laddar butikerna med julmat och traditioner från hela världen
Ett litet recpet att komma ihåg till nästa midsommar. =)Sherrysill2 burkar matjesill½dl tomatjuice3 msk olja2 msk 12% ättiksprit1 dl strösocker½ tsk svartpepparkorn1 liten gul lök, fin hackad1 dl hackad dill3 msk sherry 2 burkar matjesill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.