Sötsur såsinnehållervanligtvisväldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger
Den här såsen är mycket enkel att göra och blir så god att man kan äta den med sked. Den här gången blev det en sortsasiatisk anksallad med nudlar och grejer
För att göra en riktigt god asiatisksås gäller det att våga experimentera så det passar din smak. Här kommer ett förslag på dippsås som är god till vårrulle med lax eller räkor
Ingredienser. ¼ tsk ingefära. Redning. lite vatten. Blanda lite majsstärkelse med lite vatten. Blanda grönsaksfonden, farinsocker, vinäger, ingefära och låt koka upp under ständigomrörning
Rivvitlöksklyftan och blanda alla ingrediensertillsåseni en kastrull, koka i ett par minuter. Stek kyckling eller strimladlövbiff eller vad du nu vill ha tillsammans med strimlad rödlök och ev andra grönsaker i smör
Frästa räkor med broccolii en asiatisksås på soja, sesamolja, chiliflingor, vitlök och risvinäger. Vispaihop sweet chilisås, soja, risvinäger, vitlök, chiliflingor och ingefära
Vi åt köttet tillsammans med en nudelsallad och misokryddad ugnsrostad potatis, men det går säkert fint med lite kokt vittris och någon sallad med asiatisk touch också
Börja med att sätta på vattnet till pastan och hacka grönsakerna såsom önskas under tiden (skär moroten med en potatisskalare så det blir vackra långa stränger), lägg dom sedan i en stor skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.