I onsdags var det vårruset efter att jag hade jobbat hela dagen och haft möte. Igår var det min födelsedag så efter jobbet monterade jag ihop ett bord och stolar och sedan kom mina föräldrar över på lite smörgåstårta
Sommaren håller i sig här på Åland och det bjuder in till flera rätter från grillen. I köttdisken hittar jag stora mängder med fint fläskkött och jag väljer ut en fin fläsksida med svål
Det är måndag, solen har fläckar men mestadels tilldelar den oss lite härliga strålar, vinden håller flaggan stadigt på plats och nog fan kurrar det i magen
Mycket bättre kvalitet än i plastpåsarna och så kan jag köpa så lite eller mycket jag vill. Den här dagen hade jag varit ute i skogen och plockat Harsyra , som smakar syrligt och fräscht
Skala pistagenötter och hacka grovt. Tillsätt chili och vitlök. Sänk värmen och fräs på låg värme. Finhacka salvia och tillsätt tillsammans med pistagenötterna när vitlöken blivit lite genomskinlig
Som bondbönor, som jag inte ätit på år och dar och grillat sidfläsk som var något helt nytt för mig. Jag gjorde en enkel sallad baserad på kall potatis, bondbönor lite blandad sallad och en dressing med olivolja och citron
I lördags bjöd jag hem lite vänner för en riktig raggmunkskväll och vilken kväll det blev. Det var något som min vän Fredrik såklart hade tagit fasta på och hade kvällen till ära inhandlat nyskivat sidfläsk av högsta kvalitet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.