Jag tar bussen direkt till Frölunda torg och saluhallen, fläskbiten hamnar i påse och ingredienserna till några mustiga raggmunkar inhandlas tillsammans med frusna lingon, tyvärr har de färska lingonen ännu inte kommit fram på sina kvistar i skogen
Hetta upp smör i en panna och stek raggmunkarna gyllenbruna. Raggmunk med stekt äpple ochsidfläskEn klassiker som man aldrig får nog av och en bra rätt för barnfamiljer för att få i barnen matigare pannkakor
Servera med raggmunkarnaoch lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Raggmunkar är verkligen allas favorit här hemma och går alltid åt i ett nafs. Man önskar sig dock ett rejält stekbord när de ska tillagas för det tar sin lilla tid men å andra sidan gör jag det inte så värst ofta så det är faktiskt värt att stå å vända och uthärda all stekos
Ugnsbakat sidfläsk. I onsdags var det vårruset efter att jag hade jobbat hela dagen och haft möte. Igår var det min födelsedag så efter jobbet monterade jag ihop ett bord och stolar och sedan kom mina föräldrar över på lite smörgåstårta
Jag har utgått ifrån Morbergs grundrecept på vanliga raggmunkaroch modifierat det en hel del för att få till rätt konsistens på de veganska raggmunkarna – och så klart för att göra dem veganska också
Raggmunkar med potatis , morot och majs. Blanda allt väl, stek sedan raggmunkarna på medelhög värme. Gör du linssalladen så gör gärna lite extra, håller bra i kylskåpet några dagar och är så god att du gärna plockar fram den igen, eller blandar den i en grönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.