Ta upp sillfiléerna ur förpackningenoch häll över lagen i en glasburk med lock. lagen från sillen. Blanda alla ingredienseri glasburken och låt stå i ett dygn innanservering
En mycket god sill som min bror gjorde tillmidsommar. 200 g inläggningsklarsill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléernai önskad. - Läs hela inlägget här 200 g. 0,5 kruka dill. 1 lime. 1 grön chili. 1 del ättika
Häll av och skölj sillen. Skär eller klippsilleni lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Tillsätt krossad kryddpeppar, krossad vitpeppar, lagerblad samt kryddnejlikoroch koka upp
Matjessillibitar, kokt potatisoch kokta ägghalvor. Ägg, brynt smör, Påsk, sill. Men vi är helt klart värda det vackra vädret och jag klagar inte över sol och värme
Idag har jag gjort chokladtryffel, inlagdsilloch julköttbullar. Sillen som sagt var. Nu börjar det närma sig självaste julafton och här hemma bakas det och lagas mat för fullt
Klipp eller skär av fenorna på sillen, salta och peppra och stek i smör. Man behöver definitivtinte panera sillen/strömmingeni mjöl - det blirprecislika bra att bara steka i smör/ghee
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blanda ner tomathacket och den rivna parmesanen. Finhacka tomaterna. 1 förp 5-minuterssill, 420 g 150 g soltorkade tomater 1 dl grovt riven parmesanost, ca 50 g 2 dl crème fraiche salt och peppar Låt sillenrinna av ordentligtoch dela den imindrebitar. - Läs hela inlägget här 1 förp. 1 dl grovt riven parmesanost. 2 dl crème fraiche
Lägg i resten av sillenoch täck med det återstående av löken ochkorriandern. Undviki så stor mån det går att ta på sillen med händerna, eller att peta i lagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.