Sill med apelsin och stjärnanis
Milda.se
Milda.se

Sill med apelsin och stjärnanis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill à 420 g
  • ½ dl Winborgs Ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • ½ gul lök
  • ½ rödlök
  • ½ apelsin
  • raspat skal av
  • ½-1 apelsin
  • skinnfria klyftor av
  • 1 Knorr Lagerblad
  • 7 Knorr Vitpepparkorn
  • 4 Knorr Stjärnanis

Beskrivning

    Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Rör om under tiden. Låt lagen kallna.

    Skölj sillfiléerna i kallt vatten. Skär dem i bitar.

    Skala lökarna och skiva dem tunt.

    Raspa av skalet på en halv apelsin med en zestejärn. Skär ut skinnfria apelsinklyftor ur apelsinen.

    Varva sillbitarna i en burk eller kruka med lök, rödlök, apelsin, lagerblad, vitpepparkorn och stjärnanis. Häll över lagen och låt stå i kylskåp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.