Pajdeg. Mixa ihop mjöl och smöret skuret i bitar i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt vattnet medan maskinen blandar och mixa ihop till det formas en deg
Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 1. Smält smöret. Dela kavringen i mindre bitar och mixa den till smulor
Påsken är förbi och jag vill delge er om ett recept på en silltårta som är helt fantastiskt god. Jag blev bjuden på silltårta från ett annat recept i helgen som var väl så god
Caroline bjöd på denna goda silltårta när vi hälsade på henne. Ni måste prova den också. ). 8-10 port100 g kavring50 g smör3 gelatinblad1 ½ dl turkisk youghurt1 ½ dl gräddfil1 syrligt äpple1 stor brk matjesillfiléer1 röd lök1 dm purjolökklippt dillKläm fast ett bakplåtspapper i en springform
1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Silltårta. Hej på er alla, en lugn skön dag hoppas jag ni Alla har haft idag. För här har det verkligen varit en slappedag, men vi började i alla fall dagen, jag och C, med en långpromenad med Liza imorse, men sen har det gått i snigelfart, och det har varit superskönt
Kommentarer
Ann-Sofie Johansson
Har ju redan svarat på dom frågorna en gång
Logga in eller Registrera för att kommentera.